תמונת AVI׃ none
חורשד אלו - תבשיל פרסי מסורתי
תבשיל פרסי עשיר עם קוביות בשר אסאדו, פירות יבשים, עשבי תיבול וארומה של קינמון וזעפרן
אבי חנסב | עושים שכונה
| פורסם 02/12/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם בשר אסאדו חתוך לקוביות
2 חבושים חתוכים לפרוסות גדולות
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
50 גרם דובדבנים יבשים
250 גרם משמשים יבשים
250 גרם שזיפים יבשים
250 גרם רסק תפוחי עץ
2 כפות תרכיז רימונים ביתי
שמן קנולה
חופן עלי נענע קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מקל קינמון
4 חוטי זעפרן
כמון
סוכר
פלפל
מלח
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים.
2 מוסיפים לסיר את הבשר, ומחכים לסגירתו. לאחר מכן מנמיכים את האש.
3 מוסיפים 3 כוסות מים, חבושים, חצי כף כמון, חצי כף פלפל שחור, חצי כף מלח ומערבבים.
4 מוסיפים לסיר רסק תפוחים, תרכיז רימונים, פטרוזיליה, נענע, מקל קינמון, כפית סוכר וזעפרן, מערבבים וסוגרים את המכסה.
5 מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.
6 את הפירות היבשים מוסיפים לסיר כשהם שלמים, לעשר הדקות האחרונות של הבישול.