אוכל
תמונת AVI׃ המטבח

מרק עוף עם כבש

מתכון עשיר

שאול בן אדרת | מסעדת קימל | פורסם 13/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

למרק:

1 עוף שלם חתוך לנתחים גסים
3 ליטר מים
בוקה גרנה – אוסף עשבי תבלין המורכב משני ענפים מכל אחד: טימין, שמיר, סלרי ורוזמרין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 גזרים קלופים
שורש פטרוזיליה
2 ענפי שמיר

לכבש:

1/2 קילוגרם קוביות שוק טלה בגודל 2*2 סנטימטר/אוכף טלה/צלעות כבש

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את כל החומרים למרק. מכפים (מוציאים את הקצף) וממשיכים לבשל עוד כ-1/2 שעה על אש נמוכה. 2. מסננים את הנוזל לכדי נוזל נקי ומכניסים למקרר. אחרי כמה שעות השומן צף. מוציאים עם כפית את השומן, ומוסיפים את הנוזל הנקי לסיר. 3. מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים עוד כ-1/2 שעה. 4. מגישים את המרק עם 3-4 קוביות בשר ומפזרים מעל מעט כוסברה יבשה.