קבב כבש ותפוחי אדמה
מה קורה כשמכניסים לתנור שכבות של פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות וקבבים צלויים, ומלמעלה זילוף יפה של טחינה? למרבה השמחה, יש רק דרך אחת לברר
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקבבים:
500 גרם בשר טחון
200 גרם בשר כבש טחון
2 בצלים קלופים בינוניים
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה (בלי הגבעולים העבים)
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לתפוחי האדמה:
2 תפוחי אדמה אדומים, קלופים
שמן לטיגון
מלח
להגשה:
טחינה מוכנה, דלילה יחסית
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הקבב היטב ומניחים לתערובת לעמוד (אם רוצים לקצר תהליכים קוצצים את הבצל, השום והפטרוזיליה במעבד המזון).
2 פורסים את תפוחי האדמה לעובי 2 ס"מ ומטגנים משני הצדדים בכמות יפה של שמן. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3 מלהיטים מחבת גריל. מכינים קבבים מתערובת הבשר וצולים אותם מכל הצדדים, כ-7 דקות בסך הכל (הם לא צריכים להיות מוכנים עד הסוף).
4 מסדרים על תבנית שטוחה או סוטאז' נמוך במיוחד את פרוסות תפוחי האדמה והקבבים, כמעין רעפים.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון.
6 יוצקים טחינה על הקבבים ומכניסים את התבנית לתנור החם ל-8 דקות.
7 מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים, ומגישים.
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.