קציצות הודו מגולגלות בחציל מטוגן
קציצות הודו ועשבי תיבול, עטופות בחציל מטוגן ומתבשלות ברוטב עגבניות ביתי
נור לי הראל | עושים שכונה
| פורסם 02/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם בשר הודו טחון
3 חצילים מקולפים ופרוסים דק
בצל בינוני קצוץ
6 שיני שום
קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת שמיר קצוץ
3 כפות פירורי לחם
כף סוכר חום
שמן זית
בהרט
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים 6 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים.
2 מערבבים בקערה בשר הודו, בצל, פטרוזיליה, שמיר, 3 שיני שום קצוצות, פירורי לחם, 1/4 כפית בהרט.
3 יוצרים מהתערובת קציצות, ומגלגלים כל קציצה בפרוסת חציל מטוגן.
4 מסדרים את הקציצות צמודות אחת לשנייה בסיר. מומלץ לעשות שכבה אחת.
5 מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, חצי כפית מלח, 3 שיני שום קצוצות, כף סוכר חום. שופכים את הרוטב לתוך הסיר.
6 מוספים מים רותחים עד לכיסוי מושלם של הקציצות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומכסים חלקית.
7 מבשלים במשך שעה על אש נמוכה.