אוכל

קציצות הודו מגולגלות בחציל מטוגן

קציצות הודו ועשבי תיבול, עטופות בחציל מטוגן ומתבשלות ברוטב עגבניות ביתי

נור לי הראל | עושים שכונה | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם בשר הודו טחון
3 חצילים מקולפים ופרוסים דק
בצל בינוני קצוץ
6 שיני שום
קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת שמיר קצוץ
3 כפות פירורי לחם
כף סוכר חום
שמן זית
בהרט
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים 6 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים.

2 מערבבים בקערה בשר הודו, בצל, פטרוזיליה, שמיר, 3 שיני שום קצוצות, פירורי לחם, 1/4 כפית בהרט.

3 יוצרים מהתערובת קציצות, ומגלגלים כל קציצה בפרוסת חציל מטוגן.

4 מסדרים את הקציצות צמודות אחת לשנייה בסיר. מומלץ לעשות שכבה אחת.

5 מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, חצי כפית מלח, 3 שיני שום קצוצות, כף סוכר חום. שופכים את הרוטב לתוך הסיר.

6 מוספים מים רותחים עד לכיסוי מושלם של הקציצות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומכסים חלקית.

7 מבשלים במשך שעה על אש נמוכה.