צלי כבש
תבשיל עשיר וטעים של בשר וירקות, מהספר "שף אישי"
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (6 מנות):
ירך כבש עם העצם
3 עגבניות
4 גבעולי סלרי
4 גזרים
1 בצל גדול
1 ראש שום
שמן זית
מלח ופלפל שחור
4 כפות תימין ורוזמרין טריים וקצוצים
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל־160 מעלות. חותכים עגבניות לקוביות גדולות. 2. פורסים סלרי לפרוסות בינוניות. 3. פורסים גזרים לפרוסות עבות. 4. פורסים בצל לפרוסות עבות. מקלפים שום וקוצצים גס. מערבבים את כל הירקות יחד. 5. משמנים בשמן זית סיר גדול שמתאים גם לתנור, ומסדרים את הירקות בשכבה אחידה בתחתית הסיר. מתבלים במלח ובפלפל שחור. 6. מנקים את ירך הכבש: מסירים את מצבורי השומן. 7. מסירים את רקמת החיבור – "סילבר סקין" (ראו הערה). 8. חורצים חתכים עמוקים באזורים שבהם הושארו שומן ורקמה מקשרת כדי לאפשר לתבלינים לחדור לבשר. 9. מתבלים את הבשר בעשבי תיבול, במלח ובפלפל שחור ומעסים אותו במעט שמן זית. 10. מניחים את הבשר המתובל על שכבת הירקות שבסיר ויוצקים מים לסיר. 11. צולים בתנור כשעתיים. הופכים את נתח הבשר באמצע הזמן לעשייה אחידה. 12. מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים לדקות אחדות. מעבירים את הבשר לצלחת הגשה, מכסים בירקות ובנוזלי הבישול ומגישים.
הערה: ה"סילבר סקין" היא רקמה מקשרת בצבע אפור־כסוף. כשמסירים אותה הבשר הופך רך וקל יותר ללעיסה. אפשר לבקש מהקצב לבצע את סעיפים 6-8 כשקונים את הבשר.