ירקות ממולאים בבשר בנוסח גרוזיני
הממולאים של מסעדת ננה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
למלית הבשר
2 ק"ג בשר טחון (1.5 בקר ו- 0.5 כבש או רק בקר)
1 בצל לבן גדול טחון
4 יחידות שיני שום כתושות
3\1 פלפל חריף קצוץ
צרור קטן של פטרוזיליה חתוך דק
מעט נענע ובזיליקום חתוכים דק
1.5 כוסות אורז חצי מבושל
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
לרוטב
בצל לבן גדול
חצי כוס שמן זית
כפית סוכר
כפית פפריקה
4 כפות רסק עגבניות
ליטר עגבניות מרוסקות (או מקופסא או טריות מרוסקות)
שן שום גדולה כתושה
4 עלי דפנה
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
חופן עלי נענע שטופים
חופן צימוקים בהירים מיובשים
חופן שזיפים מיובשים
מעט תאנים מיובשות
ירקות למילוי
5 פלפלים אדומים גדולים
5 בצלים
6-8 קישואים
תלוי בגודלם של הירקות, ייתכן ותצטרכו עוד ירקות למילוי
אופן ההכנה:
1 הכנת המלית: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, השום, הפלפל החריף ועשבי התיבול2. מוסיפים את האורז החצי מבושל, רסק העגבניות, המלח והפלפל שחור. מערבבים היטב בעזרת הידיים ומשהים בצד.3. בינתיים מעמידים את הרוטב ומכינים אאת הירקות למילוי.4. הרוטב: בסיר רחב ועמוק, מעל להבה נמוכה, מטגנים את הבצל בשמן הזית ויחד עם כפית הסוכר עד שהבצל מזהיב.5. מוסיפים את הפפריקה המתוקה ורסק העגבניות, ממשיכים בטיגון (עדיין מעל להבה נמוכה) מספר דקות.6. מוסיפים לסיר ליטר עגבניות מרוסקות וליטר מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את השום הכתוש וכף מלח גס. מבשלים כעשר דקות לפני שמוסיפים את הירקות הממולאים.7. הירקות: שוטפים את הירקות למילוי ומרוקנים את ליבתם, ממלאים בבשר ומעבירים לסיר שבו הרוטב, כשהצד הפתוח כלפי מעלה (ניתן גם לסדר אותם מראש בסיר רחב ולצקת את הרוטב מעליהם) מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, מכסים את הסיר בצלחת (שתמנע מהממולים לצוף או להתהפך) ואז במכסה)מבשלים מעל להבה נמוכה כ- 40-50 דקות.עשר דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את הפירות יבשים, קוביות הגמבה אדומה והנענע.