סטייק אנטריקוט בתוספת תפוחי אדמה ורוסטביף דלעת
סטייק אנטריקוט עסיסי ומשובח בתוספת פרוסות דקיקות ומפנקות של בטטה ותפוחי אדמה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
1 סטיק אנטריקוט במשקל 300 גרם
200 גרם חמאה מזוקקת
1 חבילה שמנת מתוקה
דלעת במשקל 200 גרם
1 תפוח אדמה פרוס דק
1 בטטה פרוסה דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2. בתבנית קטנה מערבבים את פרוסות תפוח האדמה והבטטה עם חבילת שמנת מתוקה, מלח ופלפל. 3. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-45 דקות או עד שמתרכך. 4. מצפים את הדלעת במעט חמאה מזוקקת, מפלפלים וממליחים לפי הטעם ומכניסים לתנור לכ-45 דקות או עד שמתרכך. 5. כאשר הדלעת ותפוחי האדמה מתרככים וכמעט מוכנים מחממים את החמאה המזוקקת במחבת, מפלפלים לפי הטעם את הסטייק וכאשר החמאה חמה מכניסים למחבת לדקה על צד אחד. הופכים לצד השני, מנמיכים את האש וממתינים עד להכנת הסטייק בהתאם לדרגת ההכנה הרצויה. 6. כאשר הסטייק מוכן מוציאים מהמחבת ונותנים לו לנוח לחמש דקות. בתום חמש הדקות פורסים את הסטייק לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ ומסדרים כמניפה. ממליחים קלות ומברישים במעט חמאה. 7. את תפוחי האדמה מנחים ליד הסטייק, את הדלעת פורסים כמו הסטייק ומניחים בצידו השני של הסטייק.