אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פילה בקר ממולא פטריות ואגוזים ברוטב שמנת

כשמדמיינים מנה מפנקת וקצת מושחתת מדמיינים משהו כזה: פילה בקר ממולא אגוזים עם רוטב שמנת עשיר ותפוחי אדמה. הוראות הכנה: לשים את רגשות האשם בצד

לארי סוסמן | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פילה בקר

10 תפוחי אדמה בייבי

4 כפות שמן זית

8 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות

10 פטריות יער או שמפיניון פרוסות

2 כפות קמח

4 שיני שום קצוצות

חופן אגוזים קלויים

חופן אגוזי קשיו קלויים

לרוטב:

50 גרם חמאה/ 3 כפות שמן זית

3 שיני קצוצות

250 מיליליטר שמנת מתוקה

כף חרדל

קורט אגוז מוסקט

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

2 ענפי רוזמרין

5-6 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבשר כמו לחמניה (לרוחב). בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.

2 במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומיד אחרי זה את הבצל והפטריות. מטגנים כ-3 דקות עד שהכל מתרכך. מוסיפים חצי מכמות האגוזים, מערבבים קלות ומכבים. מניחים בצד לצינון.

3 ממלאים את הבקר במילוי שהכנו, סוגרים וקושרים בחוט קשירה. מכניסים את נתח הבשר לתוך קערה עם קמח ומקמחים מכל הכיוונים.

4 במחבת מחממים את החמאה או שמן הזית ומטגנים את הבקר מכל הצדדים עד לקבלת צבע חום ויפה. מניחים בצד.

5 הרוטב: מחממים כף חמאה או שמן זית במחבת מטגנים את השום מספר שניות, מוסיפים את השמנת, את יתר האגוזים והחרדל (לפי הטעם). מוסיפים מעט אגוז מוסקט, פלפל ומלח.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבקר, תפוחי האדמה וענף רוזמרין. לאחר כ-5 דקות הופכים את הבקר. משאירים עוד כרבע שעה 20 דקות, מוציאים ונותנים לבשר לנוח כעשר דקות ולאחר מכן מוזגים את הרוטב על הבשר.

7 מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את עגבניות השרי ותפוחי האדמה, רוזמרין, מלח ופלפל. מטגנים עד שהעגבנייה הראשונה מתפוצצת. מוציאים מיד לצלחת ומסדרים ליד הבקר.

* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים