שייק בריאות
המצרכים (מנה אחת):
1 כוס חלב נטול לקטוז
1 כף טחינה גולמית
1 כף סילאן טבעי
רבע כוס אגוזי ברזיל
1 בננה, חתוכה לרבעים
חצי כוס דובדבנים
4 משמשים, חצויים
3 תפוחי עץ, חצויים
אופן ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר את החלב עם הטחינה הגולמית, הסילאן, האגוזים והפירות, עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מעבירים לכוס הגשה אישית.
* טיפ: ניתן להקפיא את הבננה לפני הוספתה לבלנדר לקבלת מרקם של גלידה.
* טיפ: ניתן להשתמש במגוון פירות, בהתאם לעונה ולפי מה שמתחשק כמו בננות, דובדבנים, משמש, נקטרינות, מנגו, תפוח, פטל ופירות יער.
חטיף יוגורט ופירות יער
המצרכים (8-10 מנות):
500 גרם יוגורט בטעם טבעי
4 כפות דבש עם מזון מלכות
1 כוס תערובת פירות יער קפואים
1 חבילת שוקולד מריר 81% קקאו, שבור לחתיכות קטנות
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את היוגורט עם הדבש. משטחים את התערובת על מגש.
2. מפזרים את הפירות ואת חתיכות השוקולד ומכניסים למקפיא למשך כ-6 שעות.
3. מוציאים מן ההקפאה ושוברים לחתיכות לא שוות בגודלן. מגישים.
* טיפ: ניתן להכין את המתכון גם בעזרת תבנית סיליקון עם שקעים קטנים.
חטיף בריאות
המצרכים (12-15 מנות):
2 כוסות תמר מג'הול, מגולענים
שלושת רבעי כוס קוואקר
1 כוס שקד קלוף טבעי
3 כפות שמן קוקוס אורגני
2 כפות אבקת קקאו
חצי כוס קוקוס טחון
רבע כוס אגוזי קשיו קלויים ומומלחים
1 כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה:
1. טוחנים את התמרים במעבד מזון.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מעבירים את התערובת לתבנית בינונית מרופדת נייר אפייה או משומנת מעט ומשטחים באמצעות כפות הידיים. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, עד שהתערובת מתקשחת.
4. מחלצים את המקשה על נייר אפייה וחותכים למלבנים.
* טיפ: ניתן לערבב 2 חבילות שוקולד מריר עם 2 כפות שמן קנולה, להמס בפולסים במיקרוגל ולזלף מעל כל חטיף.
פסטייה
המצרכים (4 מנות):
1 חבילת עלי פילו, לאחר הפשרה של לילה במקרר
1 בצל גדול, קצוץ
3 כפות שמן קנולה מזוכך
חצי קילו פרגיות, קצוצות
200 גרם צוואר טרי, טחון
חצי כוס צנוברים קלופים
1 כפית בהרט שופרסל
1 כפית מלח שולחן דק
1 כפית קינמון טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 תרסיס שמן זית כתית
לציפוי:
קינמון טחון
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס צנוברים קלופים קלויים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן קנולה.
2. מוסיפים את הפרגיות, בשר הצוואר הטחון, הצנוברים והתבלינים ומערבבים עד להשחמה. מסירים מן האש.
3. מניחים בקערית עלה פילו ומרססים בתרסיס שמן הזית. מניחים עלה נוסף על העלה המשומן, מרססים גם אותו וחותכים לקוביות (אם משתמשים בכלי אפייה עגול, ניתן לחתוך את העלה לצורת ריבוע כך שיכסה את קוטר התבנית העגולה).
4. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
5. מניחים את קוביות עלי הפילו בכלי אפייה אישיים, מוסיפים מן המלית, מניחים קוביית עלי פילו נוספת ומרססים שנית בתרסיס שמן הזית.
6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות או עד להשחמה.
7. לאחר האפייה מפזרים את אבקת הסוכר, הקינמון והצנוברים ומגישים.