אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

סלט פאטוש ירקות קלויים וצלויים

גרסה שמשלבת בסלט הפאטוש המקורי גם ירקות קלויים, צלויים ומטוגנים והפתעה של קרוטונים מטורטייה

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 23/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

2 חצילים

שתי עגבניות 

חופן במיה

4 עגבניות שרי צהובות 

1 בצל סגול קטן 

כמה עלי זעתר טרי מופרדים מהגבעול

לקרוטון טורטייה:

טורטייה קרועה

מעט זעתר יבש

גרידת לימון

מלח

ליוגורט:

יוגורט כבשים

מיץ מלימון או ליים אחד

גרידת לימון או ליים אחד

2 שיני שום כתושות

שמן זית

להגשה:

פטה כבשים קפואה לגירור מעל המנה

אופן ההכנה:

1 שורפים חציל אחד ואת העגבניות על הגז וקוצצים דק. את החציל השני מקלפים, חותכים לקוביות ומטגנים בשמן עמוק. את הבמיה צולים בתנור בשמן זית.

2. את העגבניות הצהובות ואת הבצל קוצצים דק. מטגנים את קרעי הטורטייה בשמן עמוק עד להשחמה, ומוציאים למסננת כדי לשמור על הפריכות. מפזרים מעל זעתר יבש, גרידת לימון ומלח. 

3. מערבבים בקערה את מרכיבי היוגורט.  

4 מורחים את רוטב היוגורט בתחתית הצלחת. מעל היוגורט מרכיבים את הסלט מכל המרכיבים, מזליפים שפריץ של לימון, ומפזרים מעל הכל את הקרוטונים הפריכים. מזלפים שמן זית ומגררים מעל שלג של גבינת כבשים.  

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.