אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

עיג'ה בשר סורית

לסנדוויץ' של שישי בצהריים או לשולחן שוק של חברים - ומומלץ כבר מעכשיו לטגן כמות כפולה של הקציצות. תודו לנו אחר כך

עליזה הריס | מאסטר שף | פורסם 10/01/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

200 גרם בשר בקר טחון (שריר/צוואר/צלעות)

חצי צרור פטרוזיליה, ללא גבעולים, קצוץ

1 בצל לבן גדול, קצוץ גס

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית חוויאג'

חצי כפית פפריקה

6 ביצים

לטיגון:

כוס שמן קנולה

לסלט:

מלפפון

עגבנייה

פטרוזיליה

בצל סגול

ללאפות:

3 כוסות קמח לבן

3 כפות שמן

כף סוכר

כפית מלח

שלושת רבעי כף שמרים יבשים

כוס וחצי מים פושרים (או יותר, לפי הצורך)

להגשה:

סחוג ירוק

עמבה

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה.

2 מחממים שמן במחבת. יוצקים מהבלילה 2 כפות לתוך המחבת, ליצירת חביתית. כשהחביתיות משחימות הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות להשחמה מלאה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3 מערבבים את כל המרכיבים לבצק, לשים, מצפים בשמן ומניחים לתפיחה למשך כשעה.

4 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים, מקמחים, מכסים במגבת ומניחים כרבע שעה.

5 משטחים כדור בצק באמצעות מערוך לעלה בעובי כחצי ס"מ.

6 מחממים מחבת ללא שימון, ומניחים עליה את עלה הבצק לכ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה.

7 הגשה: קוצצים את הירקות לסלט, מורחים לאפה בסחוג ובעמבה, מניחים 2 עיג'ות, מפזרים מעל סלט ומגישים.

** בעקבות תגובות הגולשים עליזה ביקשה לתקן את המתכון ולהדגיש שאומנם יש במלית 6 ביצים. המתכון תוקן **

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.