אוכל
צילום׃ דניאל בר און

סהרונים מטוגנים במלית גבינה

עוגיות מלוחות ונהדרות עם יוגורט במלית גבינת ג'בן ואורגנו טרי. טיגון קצר של דקות ספורות ומגישים. לאכול חם

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 06/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 237 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

2 כוסות סולת

1 ביצה

3/4 כוס שמן זית

כוס אורגנו טרי או זעתר טרי קצוץ

1 שקית אבקת אפייה

כפית מלח

2-3 כוסות יוגורט

כוס שומשום (אופציונלי)

למלית:

500 גרם גבינה ערבית (ג'יבן) לא מומלחת

רבע כוס אורגנו או זעתר קצוצים

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 המלית: בעזרת הידיים מפוררים את הגבינה הערבית לפירורים קטנים ומערבבים אותה עם העלים הטריים בקערה.

2 הבצק: מערבבים את הקמח ביחד עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמן והשומשום ולשים יחד כדקה, מוסיפים את הביצה ומתחילים להוסיף את היוגורט בהדרגה. תחילה מוסיפים תוך כדי לישה כוס וחצי וממשיכים להוסיף יוגורט במידת הצורך עד שמתקבל כדור בצק (לא דביק) שנפרד מקערת המערבל (לא חייבים להשתמש בכל כמות היוגורט, ליוגורטים שונים סמיכות שונה ולכן חשוב להוסיף את היוגורט בהדרגה ולא בבת אחת על מנת למנוע היווצרות של בצק דביק). בדקה האחרונה של הלישה מוסיפים את העלים הקצוצים ולשים עד שהם מתפזרים באופן אחיד בבצק.

3 מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח כעשר דקות. קורצים כדור ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר. בעזרת חותכן/ רינג/ כוס קורצים עיגולים. במרכז העיגול מניחים כפית של המלית וסוגרים לצורת סהר. מהדקים את "התפר" בעזרת מזלג.

4 בסיר מחממים שמן ומכניסים פנימה את הסהרונים לטיגון קל של כ-4 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים את הסהרונים ומניחים על נייר סופג. אוכלים חם.

5 ניתן לסדר את הסהרונים בטרם הטיגון על מגש ולהכניס להקפאה למשך שעה. כשהסהרונים קפואים מעבירים אותם לשקית ניילון אטומה ומאחסנים בפריזר עד למשך חודש. מוציאים מהמקפיא ומכניסים ישירות לשמן החם ללא צורך בהפשרה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה