אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פאי תפוחים עם גלידת וניל

פאי תפוחים עם קוביות ג'לי תפוח, תפוח מקורמל ,מרנג, קראמבל וגלידת וניל

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 02/04/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

גלידה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

מקל וניל אחד

3 חלמונים

70 גרם סוכר

קראמבל ורוטב אנגלז:

200 גרם קמח

60 גרם סוכר

60 גרם אבקת שקדים

130 גרם חמאה

פקק תמצית וניל

קורט מלח

250 מ"ל שמנת מתוקה

מקל וניל אחד

3 חלמונים

50 גרם סוכר

מרנג וג'לי:

פקק תמצית וניל

300 גרם סוכר

100 גרם מים

4 חלבונים

250 מ"ל מיץ תפוחים

אגר אגר (על כל 100 מ"ל מיץ מוסיפים גרם אחד של אגר אגר)

 

תפוחים מקורמלים:

תפוח וחצי גדולים (גרני סמית)

2 כפות סוכר חום

50 גרם חמאה

קורט ציפורן

רבע כפית קינמון

מעט מים (אולי רבע כוס)

צ'יפס תפוחים:

תפוח פינק ליידי

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 הגלידה: מרתיחים שמנת עם מקל וניל( את המקל חוצים ומורידים את כל הגרגירים לתוך השמנת). מערבבים 3 חלמונים בקערה מוסיפים סוכר ומערבבים נמרצות על מנת שהסוכר לא יבשל את החלמון. מוסיפים שליש מכמות השמנת לחלמונים תוך כדי טריפה.

2 מחזירים הכל לסיר מבשלים עד שהרוטב מגיע ל-82 מעלות (יש להשתמש במדחום מיוחד) מקררים מיד את הקערה (שמים אותה בתוך קערה נוספת מלאה בקרח) ומעבירים למכונת הגלידה לשעה וחצי.

3 הקראמבל: מניחים את כל החומרים במעבד המזון. מפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, עד שהקראמבל משחים.

4 המרנג: מבשלים את הסוכר והמים בסיר עד שהם מגיעים לחום של 114 מעלות. כשהם מגיעים לטמפרטורה הזאת מתחילים להקציף במיקסר את החלבונים.

5 כשהטמפרטורה מגיעה ל-118 מעלות מורידים מהאש ומוסיפים בזרם דק את הסירופ לחלבונים תוך  כדי שהמערבל עובד. מקציפים עד שהקערה קרה ואז מוסיפים פקק תמצית וניל.

6 הג'לי: שמים את  המיץ והאגר, אגר במחבת ומביאים לרתיחה, מבשלים כדקה נוספת ומעבירים לתבנית ומכניסים למקרר.

7 צ'יפס התפוחים: מוציאים את הליבה מהתפוח ואז חותכים את התפוחים (במנדולינה) לצורת טבעות. בתבנית אפיה מסדרים את התפוחי עץ ועליהם מפזרים אבקת סוכר משני הצדדים. מכניסים לתנור בחום של 110 מעלות לאחר חצי שעה הופכים את התפוחים וממשיכים לאפות עוד חצי שעה.

8 התפוחים המקורמלים: קולפים וחותכים את לחתיכות קטנות את התפוחים. ממיסים את הסוכר החום במחבת. מוסיפים את קוביות התפוח והחמאה ומערבבים טוב. מוסיפים גם  את המים, הקינמון והציפורן. מבשלים עד שהתפוחים רכים מבחוץ ולעיסים מבפנים.

9 רוטב אנגלז: מרתיחים שמנת עם מקל וניל (את המקל חוצים ומורידים את כל הגרגירים לתוך השמנת). מערבבים 3 חלמונים בקערה מוסיפים סוכר ומערבבים נמרצות על מנת שהסוכר לא יבשל את החלמון. מוסיפים שליש מכמות השמנת לחלמונים תוך כדי טריפה. מחזירים הכל לסיר ומבשלים עד שהרוטב מגיע לחום של  82 מעלות. מקררים מיד את הקערה (שמים אותה בתוך קערה נוספת מלאה בקרח).

10 בניית המנה: מפזרים את הקראמבל בצורה אובלית ועליו הגלידה. שמים אנגלז בצורת מריחה על הצלחת ועליו מסדרים גבעה של התפוחים המקורמלים. מעבירים את המרנג לשק זילוף קטן עם צנתר חלק ומזלפים את המרנג על התפוחים המקורמלים. חותכים את הג'לי לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ. מניחים 3 תפוחים אחד ליד השני - בתפוח הקטן מניחים קובייה אחת של ג'לי, בתפוח הבינוני 2 קוביות ובתפוח השלישי 3 קוביות. שורפים את המרנג עם ברנר. מהגלידה יוצרים קנל (צורה מאורכת שמשיגים בעזרת 2 כפות) ומניחים על הקראמבל.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים