אוכל
צילום׃ Magdanatka, Shutterstock

קבב דג ים

ארוחה קלילה וטעימה שמכינים בחצי שעה: קבב דג עסיסי, רוטב עגבניות מהיר ומה צריך יותר מזה?

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.9 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקציצות:

100 גרם דניס

100 גרם מוסר

100 גרם לוקוס

צרור כוסברה

1 בצל

4 שיני שום

1 ביצה

קורט מלח ופלפל

1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:

חצי כוס שמן זית איכותי

כוס עגבניות אדומות

כוס עגבניות צהובות

כוס עגבניות מנומרות

8 שיני שום שלמות

כפית מלח גס

קורט פלפל שחור

1 פלפל שאטה מיובש שלם

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון את שלושת סוגי הדגים עם הבצל, הכוסברה והשום.

2 מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, מלח, פלפל וצ'ילי אדום. מערבבים היטב ויוצרים מהתערובת קבבים.

3 מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הקבבים עד להזהבה.

4 מכינים את הרוטב: שמים בסיר את שמן הזית עם העגבניות והשום ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים מלח, פלפל ופלפל שאטה ומערבבים.

5 מגישים את הקבב ומוזגים את הרוטב מעליו.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.