אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

דג בסגנון אסייאתי פריסטייל

פחות מחצי שעה של עבודה ויש לכם ארוחה טעימה ולא שגרתית של דג בסגנון אסייתי עם סלט ורוטב תפוזים ומנגו

סיון עמר | מאסטר שף | פורסם 09/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לדג:

דג דניס שלם

שני גבעולי למון גראס

2 כוכבי אניס

מעט שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל גרוס

לסלט:

1 מנגו גדול

5 עגבניות שרי

1 פלפל צ'ילי טרי

חופן כוסברה

לרוטב:

2 כפות יוזו

2 כפות רוטב סויה

מיץ מ-2 תפוזים

1 מנגו

מיץ מחצי לימון

גרידת מלימון  שלם

גרידה מחצי תפוז

אופן ההכנה:

1 מכינים את הדג: מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חותכים את הלמון גראס לרצועות ודופקים עליהן מעט כדי להוציא מהן את הטעם. מכניסים את רצועות הלמון גראס לבטן הדג יחד עם כוכבי האניס. מורחים אותו במעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור כ-12 דקות. באמצע האפייה הופכים אותו צד.

3 בינתיים מכינים את הסלט: חותכים את המנגו ועגבניות השרי לקוביות, קוצצים את הכוסברה והצ'ילי ומערבבים. מתבלים במעט מלח ופלפל.

4 מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב לקבלת רוטב אחיד. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מנגו.

5 מוציאים את הדג מהתנור, מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הדג כ-4 דקות.

6 מגישים את הדג לצד הסלט עם הרוטב בצד לטבילה.