אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל

מרק עגבניות ואורז

מרק נפלא עם טעמי עגבניות ואורז רך, וליד גריסיני פריך וחם – נפלא לימים של סוף החורף

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 21/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל גדול

2 קופסאות קוביות עגבניות

ליטר וחצי מים רותחים עם צרור פטרוזיליה חלוט בתוכם

חופן פטרוזיליה, נענע וכוסברה קצוצות

חצי כוס אורז שטוף

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור כתוש במקום

לגריסיני:

2 כוסות קמח תופח

1 כוס קמח דורום

חצי כף מלח

2 כפות שמן זית

כוס מים פושרים

לשמן המתובל:

גרידת ליים מלימון אחד

1 גבעול תימין

מלח פלפל

שמן זית

מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 לטגן את הבצל למראה זהוב, להוסיף את העגבניות ולבשל על אש גבוהה 10 דקות.

2 להוסיף את המים (ללא הפטרוזיליה), העשבים והאורז לבשל 20 דקות נוספות.

3 מערבבים קמחים, מלח ושמן ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים לבצק אחיד ומניחים ל-10 דקות.

4 שמן מתובל: כותשים פלפל שחור במכתש ועלי עם תימין. מוסיפים מלח, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים.

5 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, חותכים לרצועות ומגלגלים עם הידיים למעין נחש ארוך. מורחים בשמן מתובל ואופים ב-200 מעלות 20 דקות. לאחר הוצאת הגריסיני מהתנור מורחים שוב בשמן מתובל.  

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.