אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

תבשיל ספיחה עם חזה עוף

חיים כהן הכין במאסטר שף תבשיל ספיחה טורקי עם חצילים, עגבניות וחזה עוף ואנחנו כל כך עפנו עליו שמיד ביקשנו ממנו את המתכון והרי הוא לפניכם

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חציל בינוני

15 עגבניות בינוניות בשלות

3 כפות שמן זית

15 שיני שום שלמות וקלופות

1 פלפל חריף קצוץ, אם אוהבים

לעוף:

1 חזה עוף שלם עם עור

2 כפות שמן

מלח

פלפל

כוס טחינה מוכנה להגשה

אופן ההכנה:

1 פורסים את החציל לרוחבו לפרוסות בעובי ס"מ אחד.

2 חותכים את העגבניות לארבע.

3. במחבת מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים קלות את החצילים משני הצדדים לקבלת צבע זהוב חום. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.

4. מוסיפים כף שמן למחבת ומטגנים את שיני השום והפלפל החריף לדקה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, מכסים במכסה ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהעגבניות הופכות לרוטב.

5 מנערים קלות את המחבת, מוסיפים מלמעלה את החצילים, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד כעשר דקות.

6 מכינים את חזה העוף: במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את חזה העוף עד שהוא משחים משני הצדדים ומוכן במרכזו. מתבלים במלח ופלפל.

7 פורסים את חזה העוף לפרוסות ומגישים עם התבשיל והטחינה המוכנה.