אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

גויאבה ממולאת ברוטב שמנת

אוהבי הגויאבה, התפקדו! אחד המתכונים המפתיעים למנה שכולה עדינות, עם אחד הפירות השנויים במחלוקת

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 20/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 גבעול כרשה

2 גויאבות

4 בצלי שאלוט קצוצים

50 גרם פירורי לחם מטוגנים

4 עלי שומר קצוצים דק

4 עלי סלרי קצוצים דק

4 עלי נענע קצוצים דק

רוטב:

חופן עלי סלרי פטרוזיליה ושומר

250 מ"ל מי מלח

250 מ"ל שמנת מתוקה

גויאבה פרוסה

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1. חוצים את הכרשה ומרתיחים במים ושמנת ל-10 דקות. מוציאים את הכרשה ומייבשים בנייר סופג.

2 מרוקנים את הגויאבה מגרעינים וגם מחלק מהבשר. שומרים בצד את הבשר ללא הגרעינים.

3 מטגנים את השאלוט ופירורי הלחם. מוסיפים עלי סלרי, שומר ונענע קצוצה.

4 מחממים תנור ל-120 מעלות. ממלאים את הגויאבה במלית וסוגרים בעזרת 2 עלים של כרשה. מניחים בתבנית שמן זית, חמאה ומלח וצולים הפוך, כשהכרשה כלפי מטה, במשך 25 דקות. לאחר מכן צורבים עוד 5 דקות במחבת עם חמאה, מעט סוכר ומלח.

5 רוטב: מרתיחים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה והשומר במי מלח 10 דקות. מסננים את העלים ומוסיפים לסיר את כל חומרי הרוטב, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים שוב.

6 הגשה: שמים בצלחת שטוחה שלולית של רוטב וגויאבה חצויה אחת – הכרשה כלפי מעלה. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.