אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

רול פרידה

רול פרידה עם פינגר ליים בציפוי ג'לי פלפלים וחזרת, מוגש על גרניטת כמון ורוטב איולי ווסאבי מעולה. הפרשנות של שף דיוויד פרנקל למשימת הקפוא-לוהט של מאסטר שף

דיוויד פרנקל | מאסטר שף | פורסם 06/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטרטר פרידה:

200 גרם פילה פרידה קצוץ דק

2 יחידות פינגר ליים סחוט

כפית ג'ינג'ר יבש טחון

חצי כף שמן זית

כפית וחצי מלח

לרוטב הפלפלים:

6 יחידות פלפל אדום, נקי מגרעינים

2 יחידות פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים

שורש חזרת, מקולף

שורש ג'ינג'ר, מקולף

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

לג'ל והגרניטה:

10 גרם פלקסי ג'ל

זרעי כמון

חנקן נוזלי

לאיולי ווסאבי:

חלמון

2 כפות מיץ לימון

4 כפות אבקת ווסאבי

כף חזרת מגורדת

2 כוסות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 טרטר פרידה: מערבבים את כל החומרים בקערה. מחלקים ל-4 מנות, באמצעות ניילון נצמד מגלגלים כל מנה לצורת נקניק (רול) ומקפיאים.

2 רוטב פלפלים: מעבירים את החומרים במכונת מיצים ומסננים.

3 יוצרים את הציפוי: מעבירים לקערה 200 גרם מנוזל הפלפלים ומוסיפים פלקסי ג'ל. מערבבים ומרתיחים.

4 כשהרול קפוא טובלים אותו בג'לי החם. מפזרים מעל זרעי כמון כשהג'לי עוד חם.

5 מכינים גרניטת חזרת: את הנוזל שנותר מרוטב הפלפלים שופכים לחנקן נוזלי ומסננים. מעבירים מהר למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם שלג.

6 איולי ווסאבי: טורפים את החלמון, מיץ הלימון, הווסאבי והחזרת ומזלפים את השמן בעדינות תוך כדי, עד לקבלת מרקם של איולי.

7 הרכבת המנה: שמים איולי על צלחת ומעל מניחים את רול הפרידה.