אוכל
צילום׃ מאסטר שף, קשת12

מנטי טורקי

יש אין סוף סוגי כיסונים בעולם, לכל מטבח הכיסונים שלו, המנטי הטורקי היא ללא ספק גרסה מנצחת: כיסוני בצק ממולאים בשר, מקופצים במחבת עם חמאה ותבלינים ומוגשים עם יוגורט

מאי כהן | מאסטר שף | פורסם 09/12/20 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.1 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

שני שליש כוס מים

3 כפות שמן זית

3 וחצי כוסות קמח

כפית מלח

2 ביצים L

למילוי:

300 גרם בשר בקר טחון גס + שומן כבש

כפית מלח

כפית זרעי כמון כתושים

חצי כפית פלפל שחור

2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק מאוד

ליוגורט:

חצי ליטר יוגורט כבשים

שן שום, מגוררת

להקפצה:

50 גרם חמאה

כף פלפל צ'ילי כתוש

כף נענע יבשה

אופן ההכנה:

1 הבצק: מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים ושמן הזית.

2 מוסיפים כוס וחצי קמח ואת המלח ומערבבים את הבצק (כמו בהכנת פחזניות).

3 מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה.

4 מוסיפים את יתרת הקמח ואת הביצים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת לבצק אחיד ורך למגע. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים בקירור לחצי שעה לפחות.

5 מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי ומניחים בצד.

6 מערבבים את היוגורט עם השום המגורר ומניחים בצד.

7 מוציאים את הבצק מקירור, מקמחים ופותחים במכונת פסטה עד שלב 6.

8 קורצים עיגולים מהבצק, ממלאים כל עיגול בכדור בשר קטן וסוגרים את הבצק בצורת כוכב.

9 מרתיחים סיר מים עם מלח ומבשלים כל כיסון בערך 3 דקות.

10 מעבירים את הכיסונים למחבת עם חמאה מומסת, צ'ילי ונענע יבשה ומקפיצים 2-3 דקות.

11 להגשה: שמים את היוגורט המתובל על הצלחת ועליו מסדרים את הכיסונים המתובלים. בוזקים עוד מעט נענע יבשה ומגישים.