אוכל
תמונת AVI׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מילפוי ירקות

מנה מורכבת, עדינה ומושקעת של ירקות עשויים כמעט אחד-אחד, מורכבים בשכבות זה על גבי זה בתוך צנצנת ומכוסים בפירורי לחם בחמאה. קלאסית לפיקניק מושקע או לאירוח מרשים

איב ענן | מאסטר שף | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל

1 בצל סגול גדול

2 עגבניות גדולות ובשרניות

1 קישוא

5 עלי בזיליקום

2 גבעולי טימין

2 שיני שום

1 פלפל חריף אדום

1 פלפל אדום קלוי קלוף (קולים בתנור או על אש גלוייה)

100 גר גבינת פטה עזים

שמן זית, לטיגון רדוד

חצי כוס פירורי לחם

20 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 חותכים את כל הירקות מלבד הפלפלים לפרוסות בעובי של 3-4 מ"מ. מחממים שמן זית לטיגון רדוד במחבת.

2 מטגנים במחבת את פרוסות הקישוא, הבצל והחציל, כל פרוסה עד ריכוך הירק והזהבה קלה (בערך דקה וחצי מכל צד). מוסיפים עוד שמן במידת הצורך. נותנים לירקות לנוח על נייר סופג.

3 את פרוסות העגבניות צולים על מחבת עם מעט שמן זית (אפשר גם מחבת פסים) עד הזהבה. כותשים שן שום אחת ואיתה מלטפים איתה את פרוסות העגבנייה.

4 חותכים את הפטה לפרוסות דקות בעובי של 2 מ"מ.

5 מערבבים את החמאה עם פירורי הלחם, מעבירים למחבת ומזהיבים – כלומר מטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד (שלא ישרף) בערך 3 דקות.

6 חותכים את הפלפל הקלוי לקוביות דקות, קוצצים את הפלפל החריף דק דק וחותכים בזיליקום לרצועות קטנות.

7 הרכבת המנה: לפזר בתחתית הצנצנת כף של פירורי לחם מוזהבים ולהרכיב את המנה לפי הסדר: חציל, עלי טימין, בצל, עגבניה, פלפל חריף, בזיליקום, גבינת פטה, קישוא, בצל, עגבניה וחציל. להמשיך כך עד מילוי הצנצנת.

8 מעל לכל לפזר 2 כפות פירורי לחם ולקרר 30 דקות.

טיפים:- חשוב לבחור ירקות בקוטר הצנצנת, וחשוב לספוג היטב את השמן מהירקות. 

- זו מנה מצויינת לפיקניק. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.