אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מוסחאן עוף עם אנטיפסטי ירקות

אתם יכולים לקרוא לו פיוז'ן איטלקי-ערבי, אבל איך שלא תקראו לו, המוסחאן של מוזנא ממאסטר שף יהפוף לארוחת ערב קבועה אצלכם. גם עוף צלוי, גם ירקות נהדרים וגם פוקאצ'ה שסופגת את הכל. מי צריך יותר מזה?

מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 31/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

500 גר' קמח

10 גרם שמרים יבשים

300 מ"ל מים

4 כפות שמן

כף סוכר

כפית מלח

שמן זית למריחה על הבצק

לעוף:

4-5 בצלים פרוסים

1 קילו שוקיים או כרעיים של עוף (מה שאוהבים)

חופן אורגנו

חופן טימין

חופן רוזמרין

3 שיני שום פרוסות

לירקות:

2 בטטות

1 שומר

1 פלפל אדום מתוק

1 פלפל צהוב מתוק

2 זוקיני

1 סלסילת פטריות שאוהבים

3 שיני שום

2 בצלי שאלוט

חופן אורגנו

חופן טימין

חופן רוזמרין

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, המים, השמן, הסוכר, המלח והשמרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, כ-7-10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה.

2 מחלקים את הבצק ל-2 ומתפיחים שוב כחצי שעה

3 מחממים את התנור ל-220 מעלות.

4. מרדדים את שני חלקי הבצק לצורת פוקאצ'ה מוארכת, מושחים בשמן זית ואופים בתנור כ-20-25 דקות, עד שהבצק שחום ופריך.

5 מכינים את העוף: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה או סיר רחב, ומטגנים בו את כל הבצל, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את העוף ומטגנים על אש נמוכה כ-45 דקות, עד שעוף מוכן. אפשר להוסיף מעט מים אם המחבת מתייבשת. כ-5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את האורגנו, הטימין, הרוזמרין והשום ומערבבים.

6 מכינים את הירקות: פורסים את הבטטות, השומר, הפלפלים, הזוקיני והפטריות לפרוסות ארוכות, מערבבים עם השום, שמן הזית, האורגנו, הטימין והרוזמרין. מסדרים בתבנית תנור, מפזרים מלח גס מעל ואופים עד שהירקות שחומים ורכים, כ-40-45 דקות.

7 מרכיבים את המנה: מניחים פוקצ'ה על צלחת גדולה, מורחים בבצל ושמן זית מתוך סיר העוף ומסדרים מעל את הירקות ואת העוף.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו אלינו על ידי המתמודדים.