אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פנקייק אפריקאי עם תותים וסירופ פירות אדומים

מה זה פנקייק אפריקאי אתם שואלים? ובכן, יש בו מרכיב סודי שהופך אותו לשמנמן וטעים במיוחד וגם רוטב פירות שהופך את כל העסק לעסיסי ומתוק

סרנדה דילבסקי ומסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 12/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לפנקייק:

1/4 כוס סוכר

3 ביצים

1 כוס קמח

1/2 כוס שמן

כוס חלב

תפוח אדמה בינוני, מבושל היטב ומעוך לפירה

לסירופ פירות:

100 גרם סוכר

100 גרם מים

100 גרם תותים

2 כפות תמצית רימונים

כף חומץ פירות יער

כ-1/2 כוס מיץ פירות יער

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את הסוכר והביצים עד לקבלת קצף רך ויציב. מוציאים מהמיקסר ומקפלים פנימה חצי כוס קמח, חצי כוס שמן וחצי כוס חלב. מוסיפים חצי כוס קמח וחצי כוס חלב נוספים ומערבבים עד לקבלת בלילה הומוגנית. מוסיפים את הפירה ומערבבים היטב.

2 מחממים מחבת בינונית עם שמן ויוצקים לתוכה עיגולי פנקייק קטנטנים.

3 הסירופ: ממיסים סוכר במים עד להמסת הסוכר. מוסיפים 5 תותים קצוצים ומבשלים כמה דקות יחד. מוסיפים תמצית רימונים וחומץ פירות יער ומבשלים יחד עד שהתותים מתפרקים. אם הסירופ סמיך מדי, מדללים אותו לפי הצורך עם מיץ פירות יער (1/4 עד 1/2 כוס).

4 ההגשה: בצלחת עמוקה עורמים חמישה פנקייקים ועליהם יוצקים את רוטב הפירות. מקשטים בתותים שלמים, החתוכים בצורת מניפה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים