אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פאייה גלילית עם טונה מושחמת במחבת

מנה עשירה שכולה טריות עם קוסקוס, קרם תרד עמוק, פול ירוק ותבלינים, מוגש עם טונה אדומה צרובה רק כמה שצריך, ואיך אפשר בלי קצת לאבנה גלילית ליד

מיכאל גרטופסקי | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3-4 כפות שמן זית

צרור (300 גרם) תרד ערבי

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל לבן קצוץ לקוביות

1 שומר קצוץ לקוביות

חופן פולי פול ירוק

1 כוס קוסקוס בלאדי (קוסקוס מבורגול שניתן להשיג בשווקים ערביים. ניתן להחליף בפתיתים עגולים)

2 כוסות ציר עוף

קורט זעפרן

1 כף חמאה

שמן זית

200 גרם טונה אדומה באיכות גבוהה

מלח

1 כף לאבנה עזים

1/4 לימון להגשה

אופן ההכנה:

1 במחבת עם שמן זית מניחים את התרד ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים בערך 6-8 דקות. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד 30 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף.

2 במחבת נוספת (שתשמש להגשת המנה) מאדים בשמן זית את השום, הבצל והשומר עד לריכוך, מבלי להשחים.

3 בסיר קטן חולטים פול ירוק 1-2 דקות, מצננים וקולפים מהקליפה העבה.

4 מוסיפים את הקוסקוס בלאדי או הפתיתים למחבת של הבצל, השומר והשום ומאדים קלות. מוסיפים את התרד המושחם, ציר העוף והזעפרן. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהקוסקוס מוכן אבל עדיין אל דנטה. טועמים, מתקנים תיבול ובוחשים פנימה את החמאה למרקם קרמי.

5 במחבת פסים לוהטת צורבים את הטונה משני הצדדים ומשאירים אותה ורודה במידת עשייה MEDIUM. פורסים את הטונה ל-3-4 פרוסות, מניחים על גבי הקוסקוס שבמחבת, מסיימים בכף לאבנה לצד הקוסקוס ומגישים עם רבע לימון.