אוכל

גלילות חצילים עם בשר וקוסקוס מלא

פרוסות חציל מטוגן, מגולגלות עם תערובת בשר ועוף, צנוברים ופטרוזיליה, ונאפות בתנור עם רוטב עגבניות עשיר וחלק. בתוספת קוסקוס מלא אתם מקבלים אחלה של מנת רושם לאורחים

רות רוזובסקי | מאסטר שף | פורסם 13/08/15 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 חצילים מאורכים

שמן לטיגון חצי עמוק

למילוי:

400 גרם בשר טחון

100 גרם עוף טחון

מעט שומן (אם רוצים)

חופן פטרוזליה קצוצה

חופן גדול של צנוברים

1 שן שום כתושה

1 כף סולת

1 ביצה

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

פלפל שחור

מעט צ'ילי יבש

מלח

לרוטב עגבניות:

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

3-4 כפות שמן

3-4 שיני שום פרוסות

5-6 עגבניות מיובשות

קופסה של 400 גרם עגבניות מרוסקות

חופן קטן עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

מעט עלי רוזמרין

1 גבעול למון גראס, קצוץ דק

2 חופנים גדולים של שבבי בצל מטוגן (לא חובה)

מעט קינמון

2 כפות סוכר

מעט כמון

מלח

פלפל

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כוס מים

לקוסקוס עם עשבי תיבול:

כוס קוסקוס מחיטה מלאה

מלח

פלפל שחור

חופן פטרוזליה קצוצה

גרידה מחצי לימון

חופן צנוברים

להגשה

מקלות קינמון, כמספר הגלילות

במיה מטוגנת

פרחי לוונדר

פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים מל להבה גבוהה עד הזהבה קלה, בערך 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את כל סוגי העגבניות ומבשלים 3 דקות. מוסיפים תבלינים ואת המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.

2 טוחנים את הרוטב למחית חלקה וסמיכה בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים טעמים.

3 בקערה נפרדת לשים את הבשר והעוף ביחד כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים למילוי ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. לשים מעט, מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור.

4. מחממים שמן לטיגון במחבת. פורסים את החציל לאורכו לפרוסות בעובי 1 סנטימטר. מטגנים 2-3 פרוסות בכל םעם, 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה עדינה. מוציאים לנייר סופג ונותנים לפרוסות להתקרר.

5 מניחים נקניק קטן מהבשר המתובל בקצה החציל ומגלגלים לגלילה. מכניסים לכל גליל מקל קינמון כמו מקל של סוכרייה. מסדרים את הגלילות על גבי תבנית, יוצקים קצת רוטב עגבניות על כל אחת ואופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם ל-250 מעלות, עד להזהבה קלה. 

6 מכינים את הקוסקוס: מכינים על פי ההוראות שעל השקית כוס קוסקוס ומתבלים במלח ופלפל. אחרי הקוסקוס סופג את כל המים החמים, מוסיפים לו את הפטרוזליה, עוד קצת מלח ופלפל, וגם את גרידת הלימון. 

 7 מגישים את גלילות על חציל על מצע הקוסקוס, עם קצת פלפל ירוק חריף, במיה מטוגנת, עשבי תיבול, צנוברים ופרחי לוונדר. 

 

>> והנה עוגת גבינה בשני צבעים של רות

>> לכל המתכונים במדור

>> מצאנו את הכריך הכי טוב שיש