אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

פרגיות וירקות בקארי תאילנדי

משימת המנה האסייתית, שבעצם הייתה משימת תקשורת, הייתה לא קלה לחלק גדול מהזוגות. למרבה ההפתעה דווקא לשחר וג'אנה, הזוג שהכי התקשה מכולם, יצאה מנת קארי מצטיינת, שאפילו אהרוני ויובל בן נריה התמוגגו ממנה

ג'אנה חן ושחר לוי | מאסטר שף | פורסם 31/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות סוכר

1 למון גראס, חתוך גס

מעט שמן

3 כפות מחית קארי צהוב

2 פלפל צ'ילי אדום, קצוצים

כף חמאת בוטנים

1 פחית קרם קוקוס

1 דלעת ערמונים

100 גרם דלעת

חצי ראש כרובית קטנה

3 פרגיות

מעט שמן זית

1 בצל לבן, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות דק

חצי כוס אורז

ציר עוף

להגשה:

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

5 עלי בזיליקום סגול

5 עלי נענע

חצי צרור כוסברה, קצוץ

חתיכה גדולה של שורש ג'ינג'ר, פרוסה

אופן ההכנה:

1 מקרמלים את הסוכר עם 2 כפות מים. כשנוצר קרמל מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים בפנים את הלמון גראס.

2 פותחים את הקארי בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים את הפלפל צ'ילי, חמאת הבוטנים וקרם הקוקוס ומתחילים לצמצם.

3 טוחנים את הנוזלים יחד עם הלמון גראס בבלנדר מוט ומסננים רק את הנוזלים לתוך התבשיל.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות.

5 צולים את דלעת הערמונים כ-45 דקות, עד לריכוך.

6 חותכים את הדלעת הרגילה לקוביות ואת הכרובית לפרחים ומבשלים אותן במים למשך 3-5 דקות.

7 חותכים את הפרגיות לקוביות ומקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית, בצל ושום, עד שהבשר צרוב והבצל והשום זהובים.

8 מוסיפים את הירקות והפרגיות לתבשיל קרם הקוקוס, מתקנים טעמים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

9 משרים את האורז במים למשך 10 דקות, מסננים ומבשלים אותו בציר עוף.

10 מרוקנים את דלעת הערמונים מגרעינים ושמים בפנים מהאורז המוכן.

11 צלחות: מעבירים את תבשיל הקארי לקערה עמוקה, ומניחים במרכז את דלעת הערמונים עם האורז.

12 מפזרים את עשבי התיבול והג'ינג'ר ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.