אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

קנלוני חצילים מוקרם ברוטב פסטו עם טוויסט פלפלים קלויים

שפע של רוטב מוקרם שיכול לעבוד נהדר גם עם פסטה, עוטף גלילות חציל ממולאות בגבינה – ביס שכולו עונג מושחת

יוקרה סבג | מאסטר שף | פורסם 04/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים רחבים

שמן להברשה

100 גרם גבינת עיזים 

100 גרם גבינת גאודה

לרוטב המוקרם:

20 גרם חמאה מומסת

2 חבילות בזיליקום – עלים בלבד

שמנת לבישול

כף סוכר

אגוז מוסקט

פלפל שחור

לרוטב פלפלים:

פלפל אדום קלוי

פלפל ירוק

צרור גדול של כוסברה

רבע כוס שמן

1 שן שום

לימון

מלח

להגשה:

גבינה צהובה מגורדת

שבבי שקדים קלויים

גילוחי גבינת פרמזן לקישוט

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומברישים בשמן. אופים בתנור ב-180 מעלות עד שמזהיבים מצד אחד. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, הופכים בזהירות ואופים עד הזהבה בצד השני.

2 בקערה מערבבים את הגבינות.

3 חותכים את הקליפה השחורה שבצדי החצילים, מניחים בקצה כל פרוסה מתערובת הגבינות ומגלגלים. מניחים בצד.

4 טוחנים את כל מרכיבי הרוטב המוקרם למחית חלקה ומעבירים למחבת לבישול קל על אש נמוכה כדי לאחד את המרקמים.

5 טוחנים למחית את מרכיבי רוטב הפלפלים.

6 קולים במחבת עם מעט ספרי שמן את השקדים.

7 מרכיבים: בקערה חסינה לחום יוצקים את הרוטב המוקרם ומערבבים עם גבינה צהובה מגורדת. מניחים את גלילות החציל, מכסים בנייר כסף ואופים. 

8 מוציאים מהתנור ומניחים על החצילים את הפרמזן, מקשטים ברוטב הפלפלים ובשקדים הקלויים.