אוכל
צילום׃ מאסטר שף, קשת12

קישוא ממולא ברטטוי

מיטל רייכל תגיע הערב (רביעי) לאודישן ב"מאסטר שף" חמושה בספר המתכונים של סבתא שלה, אבל האם זה יספיק לה כדי להרשים את השופטים? קבלו לפני כולם את המתכון שלה למנה צמחונית ים תיכונית שכולה קלילות

מיטל רייכל | מאסטר שף | פורסם 16/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 קישואי בלאדי

1 חציל

1 קישוא

1 פלפל אדום

1 בצל לבן

1 פלפל ירוק

שמן זית

לרוטב:

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 שן שום

תימין טרי

להגשה:

בזיליקום

שמן זית

סומאק

מלח

פלפל שחור

סוכר

נענע יבשה

יוגורט יווני

לאבנה

שמן צ'ילי

גרידת לימון

2 עגבניות מגי

אופן ההכנה:

1 מרוקנים את קישואי הבלאדי.

2 קוצצים בנפרד, לריבועים קטנים, את הקישוא, החציל, הפלפל האדום, הבצל והפלפל החריף.

3 מטגנים במחבת עם שמן זית כל ירק בנפרד.

4 מחממים מחבת עם שמן זית, שן שום פצועה וגבעול תימין. מוסיפים למחבת עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ומעט סוכר.

5 מעבירים לקערה את הירקות המטופלים, שופכים מעל את רוטב העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. חשוב לא לשים יותר מדי רוטב שלא יהיה מאוד דומיננטי.

6 ממלאים את הקישואים בתערובת הירקות והרוטב וצורבים על מחבת פסים עם מעט שמן זית.

7 בקערה מערבבים יוגורט יווני, לאבנה, נענע יבשה, מלח וגרידת לימון.  

8 טוחנים בבלנדר מוט בזיליקום עם שמן זית, מסננים ומקבלים שמן בזיליקום.

9 מצלחתים: מניחים בצלחת מתערובת הלאבנה ומעל את הקישואים הממולאים. מזלפים מעל מעט שמן בזיליקום ושמן צ'ילי. סוחטים מעל עגבניית מגי, ומפזרים גרידת לימון וסומאק.  

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.