אוכל
צילום׃ קשת

סלמון צרוב עם שלג אורז

רגילים להכין סלמון כל שישי? בטח תרצו לדעת שאצל רחל בן אלול הוא לא מוגש עם סתם שעועית ירוקה או אורז - אלא עם שלג מקמח אורז מטוגן וסלט ארוגולה חמצמץ

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 01/09/15 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לסלמון:

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר

2 כפות רוטב סויה

כף דבש

2 שיני שום, כתושות

200 גרם סלמון, ללא העור

לאיולי המוקצף:

כפית ממרח לימון כבוש

חלמון ביצה

רבע כוס שמן

לשלג של קמח אורז:

שמן לטיגון עמוק

3 כפות קמח אורז

4 כפות מים

קורט מלח

לסלט:

חופן קטן עלי ארוגולה

חופן קטן עלי כוסברה יפים

1 צנונית, חתוכה לגפרורים דקיקים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 לאיולי: טוחנים בבלנדר מוט בכוס גבוהה את ממרח הלימון והחלמון יחד עם חצי מהשמן. מוסיפים בהדרגה את שאר השמן וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את האיולי דרך מסננת צפופה, מעבירים לסיפון ומטעינים בשני בלוני גז. שומרים במקרר עד ההגשה.

2 לשלג האורז: מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים בקערית את קמח האורז עם המים והמלח לבלילה אחידה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת צפופה ונותנים לה לטפטף את תוך השמן החם, ליצירת כדורונים קטנים. מטגנים את הכדורונים כדקה עד פריכות, מסננים ומעבירים לנייר סופג.

3 לסלמון: סוחטים את הג'ינג'ר במסחטת מיצים. מערבבים בקערית יחד עם הסויה, הדבש והשום. שמים את הסלמון במחבת ויוצקים עליו את התערובת. בעזרת ברנר צורבים את הסלמון תוך כדי השקייתו במרינדה, עד שהוא צרוב היטב מבחוץ וורדרד מבפנים (בערך 9 דקות של צריבה תוך כדי השקיה).

4 לסלט: שמים בקערה את הארוגלה, הכוסברה והצנונית. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

5 להגשה: מניחים על צלחת יפה את הסלמון ומעליו את הסלט. מפזרים מלמעלה את השלג ולצד המנה יוצקים את האיולי מהסיפון. מגישים מיד.