אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

כרוב סיני ממולא

זאת הולכת להיות הפתעה על השולחן שלכם: כרוב סיני ממולא בתפוחי עץ ובגבינות נהדרות, והכל ברוטב יוגורט מושלם ושקדים מתפצחים

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 23/05/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1  כרוב סיני חצוי

50  גרם גבינה כחולה

50  גרם גבינת גרנה פדנו

1  תפוח עץ פרוס דק במנדולינה

50  גרם חמאה

לרוטב:

שורש סלרי

שורש פטרוזיליה

חצי ליטר מים

כוס חלב

50 גרם גבינת גרנה פדנו

3 כפות יוגורט יווני

לשקדים:

50 גרם שקדים חתוכים עם קליפה, קלויים

חופן תימין

חופן שבבי צ'ילי

חופן גרנה פדנו מגוררת

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 מכניסים בין עלי הכרוב החצוי פרוסות תפוח עץ. מתבלים במלח ובפלפל וצולים עם חמאה על פלנצ'ה, כשהחלק החתוך כלפי מטה. הופכים בעדינות כל חמש דקות ומוסיפים מעט חמאה. אחרי 20 דקות מוסיפים את הגבינות וצולים 5 דקות נוספות.

2 רוטב: מערבבים את כל המרכיבים במחבת מלבד היוגורט, ומצמצמים 20 דקות. מסננים, מוסיפים את היוגורט ומצמצמים עוד 2 דקות.

3 שקדים: קולים את השקדים במחבת ומעבירים למכתש ועלי. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, כותשים מעט יחד ומערבבים.  

4 הרכבה: מניחים חצי כרוב על צלחת עמוקה אובלית, שופכים את הרוטב מעל ומפזרים את השקדים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.