אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

חזה אווז באספרסו

חזה אווז בזיגוג נהדר של אספרסו ודבש, מוגש עם קרם מנגו חריף, תירס מוקפץ עם בצל ירוק ומעל הכל - תוספת קראנצ'ית של שבבי חזה אווז מעושן קצוץ דק דק ואבקת אספרסו, ישר מהקפסולה

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 28/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חזה אווז

100 מ"ל אספרסו

50 מ"ל דבש

לקרם המנגו:

חצי מנגו

חצי פלפל חריף ירוק

חצי כפית גראם מסאלה

לתירס:

קלח תירס

כפית שמן זית

גבעול בצל ירוק, קצוץ

להגשה:

חזה אווז מעושן, פרוס

קפסולה של קפה אספרסו

אופן ההכנה:

1 מניחים את חזה האווז במחבת קרה על הצד של העור, מדליקים את האש מתחתיה ומשאירים כך עד שכל השומן נעלם.

2 הופכים את החזה ומטגנים דקה, הופכים שוב ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-6 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה).

3 מערבבים את האספרסו עם הדבש עד להמסה.

4 מוציאים את חזה האווז מהתנור ומחזירים לכיריים. מוסיפים למחבת את סירופ הקפה ומביאים לצמצום עד לקבלת שליש מהכמות המקורית. מזגגים את החזה עד שהסירופ נתפס עליו.

5 קרם מנגו: טוחנים במעבד מזון מנגו, פלפל חריף וגראם מסאלה.

6 התירס: מכניסים את התירס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד שהוא מוכן. פורסים ממנו את הגרעינים ומקפיצים עם שמן זית ובצל ירוק.

7 מניחים על מחבת קרה פרוסות של חזה אווז מעושן, מדליקים את האש וצורבים עד שהן הופכות לקריספיות. מצננים.

8 קוצצים את חזה האווז המעושן יחד עם קפה מקפסולה מפורקת.

9 הרכבת המנה: מושחים על צלחת קרם מנגו, מסדרים מעליו תירס וחזה אווז ולבסוף מפזרים את אבקת הקפה והחזה המעושן הקצוץ.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים