אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

תבשיל לוקוס ופריקי עם תרד ויוגורט

תבשיל חגיגי של לוקוס עם פריקי ותרד ברוטב יוגורט משגע. גם טעים וגם ממש לא מסובך להכין

לריסה סליפאן אשד | מאסטר שף | פורסם 25/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ליוגורט המתובל:

גביע של יוגורט 3% שומן

חצי גביע של שמנת של פעם 29% שומן

כפית חרדל דיז'ון

4 שיניים שום קצוצות דק מאוד (לא כתוש)

חצי צרור שמיר

9 עלי בזיליקום קצוצים דק

7 עלי נענע קצוצים

זסט מלימון שלם

מיץ מחצי לימון

פלפל אדום חריף – חצי פלפל קצוץ דק מאוד ללא גרעינים וללא החלק הלבן

שמן זית

לפריקי:

3 כפות שמן זית

9 גבעולי טימין קושרים עם חוט בישול

1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות

5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

גרידה מלימון שלם

2 כוסות פריקי

2 וחצי כוסות מים

לתרד:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

חבילת תרד טורקי עבה (או תרד רגיל)

חבילת תרד עדין

גרידה מלימון אחד

להגשה:

לימון

צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1 מכינים את היוגורט המתובל: מערבבים את כל מצרכי היוגורט לבלילה אחידה.

2 מכינים את הפריקי: קושרים את גבעולי הטימין בחוט. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הטימין והכרישה. מטגנים עד שהכרישה רכה. מוסיפים את העגבניות וגרידת הלימון ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות והופכות לתבשיל.

3 מוסיפים לסיר את הפריקי, ומטגנים 2-3 דקות.

4 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהפריקי רך. בודקים במהלך אם הבישול אם חסרים נוזלים ומוסיפים אם כן.

5 מכינים את הדג: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום לדקה בלבד.

6 מוסיפים את התרד העבה, מאדים מעט, שמים מכסה ומכבים את האש.

7 ממליחים את הדג במלח גס, מוסיפים לסיר התרד ומדליקים שוב את האש. מטגנים כדקה את הדג ומוסיפים לסיר את הפריקי המבושל. מכסים ומבשלים כ-6 דקות.

8 מוסיפים את התרד העדין וגרידת הלימון. מכבים את האש ומכסים ל-3 דקות.

9 מגישים: בצלחת עמוקה שמים מהתבשיל עם הדג, מזלפים מעל יוגורט מתובל, סוחטים מעל לימון ומפזרים צנוברים.