אוכל
תמונת AVI׃ mako

מנסף

תבשיל אורז דרוזי מסורתי עם בשר כבש עסיסי. מחכה לכם תענוג גדול

נסרין אבו חבלה | מאסטר שף | פורסם 21/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.4 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות

1/2 ליטר יוגורט

2 כוסות אורז

עלי דפנה

הל (לפי הטעם)

קינמון (לפי הטעם)

פלפל שחור (לפי הטעם)

מלח (לפי הטעם)

מרק עוף (לפי הטעם)

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן סויה

50 גרם חמאה

300 ג' בשר טחון גס

1/2 כף קמח רגיל

1 בצל בינוני

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל חריף ירוק

 

לקישוט

פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שקדים קלויים

2 כפות קשיו קלוי

כף צנוברים קלויים

1 לימון

 

אופן ההכנה:

1 לבשל את הבשר עד שמתרכך עם עלי דפנה הבצל והשום. להוסיף מקל קינמון, חצי פלפל חריף ירוק וקצת מרק עוף.

2 בסיר נפרד להרתיח אורז עם קצת שמן זית, שמן סויה וחמאה. להוסיף לו בסוף קצת מהמרק של הבשר שבושל.

3 בסיר נפרד להקציף את היוגורט והקמח, אחר כך לבשל אותו על האש תוך כדי ערבוב והוספה של מרק הבשר שבושל (בערך כוס) וקצת חמאה.

4 לטגן שן שום קצוצה ולהוסיף ליוגורט.

5 לטגן בשר טחון במחבת עם שאר השום, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף קצוץ דק (חצי).

6 לאחר הטיגון להוסיף חצי כוס מהבשר שבושל עד שיצטמצם.

7 סידור המנה: את האורז מניחים במרכז הצלחת, מעל את הבשר. לקשט בשקדים קשיו צנוברים ופטרוזיליה. מעל הכול יש להוסיף את קוביות הבשר המבושלות עם חתיכות לימון טריות לקישוט.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

קלוריות 1375אנרגיה
חלבונים 111 גרם
פחמימות 25 גרם
שומנים 90 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה