אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

כרוב צלוי בטחינה וציר בקר

אנחנו מתים על כרוב, בכל צבע ובכל צורת הגשה. רגע אחרי שעפנו על הכרוב הצלוי של בר אילון במשימת המשפחות, הפכנו את העולם כדי להוציא ממנה את המתכון המדויק שיעשה קרנבל לכל החושים שלכם

בר אילון | מאסטר שף | פורסם 15/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לכרוב:

4 כרובים סגולים

1 כוס ציר בקר

2-3 מחטי ציפורן

חצי כוס שמן

מלח

פלפל

לרוטב הטחינה:

250 מ"ל טחינה גולמית

2 כפות מייפל

כפית סירופ חרובים

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד

קליפה מגוררת מליים אחד

מיץ מליים אחד

1 שן שום, כתושה

להגשה:

רבעי ליים כמספר הסועדים

חופן פיסטוקים קלויים

טחינה גולמית

חופן כוסברה, קצוצה

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1.  חותכים את הכרובים לרבעים גסים ומסדרים בתבנית תנור.

2 מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (אפילו 300 מעלות אם התנור שלכם מגיע לחום כזה). 

3 מבשלים את ציר הבקר יחד עם הציפורן כדי שיספוג את הטעם.

4 שופכים חצי מכמות הציר על הכרוב יחד עם חצי מכמות שמן הזית יחד עם  מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עם הידיים. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור עד שהכרוב מתרכך. מוציאים מהתנור ומורידים את נייר הכסף. מורידים את חום התנור ל-250 מעלות.

5 בינתיים, מערבבים בקערה את הטחינה, המייפל, סירופ החרובים, הג'ינג'ר, גרידת הליים, מיץ הליים והשום. מעסים את התערובות לתוך הכרוב יחד עם הכמות הנותרת של ציר הבקר ושמן הזית. מחזירים לתנור ואופים עד שהכרוב משחים בקצוות.

6 מניחים על קרש או צלחת גדולה נייר אפייה, מסדרים מעליו את הכרוב האפוי ומפזרים בין רבעי הכרוב רבעים של ליים. מפזרים מעל פיסטוקים, טחינה גולמית, כוסברה קצוצה ומיץ לימון.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.