אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

ספיחה - תבשיל עגבניות וחצילים

עשו לעצמכם טובה – לפני שאתם בכלל ניגשים להכין את תבשיל העגבניות והחצילים הזה, תדאגו ללחם טרי, אחרת השקעתם עשרים דקות על המתכון של שף חיים כהן לחינם

חיים כהן | מאסטר שף VIP | פורסם 23/03/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל בינוני

10 עגבניות ללא הקליפה, חתוכות לפלחים

1/4 כוס שמן זית

20 שיני שום

1 פלפל חריף

שמן לטיגון

מלח

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לאורכם (לא קולפים) לפרוסות בעובי ס"מ או שניים. במחבת גדולה מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ, מוסיפים את החצילים בהדרגה ומטגנים עד שהם מזהיבים משני הצדדים. בכל פעם שמטגנים את החציל יש לבדוק את כמות השמן ולהוסיף לפי הצורך.

2 במחבת נקייה מחממים עוד שמן ומוסיפים את פלחי העגבניות. מוסיפים את שיני השום מעל העגבניות ואת הפלפל ומכסים במכסה. מטגנים על להבה גבוהה במשך 5 דקות. מוסיפים את החצילים וממשיכים לבשל יחד עוד 10-15 דקות, עד לריכוך השום.