אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

פסטה בצקניות ברוטב עגבניות

אלברט, כמו אלברט, לא צריך יותר מקמח ומים בשביל להתחיל מנה מפוארת. הפעם הוא עשה את זה עם בצקניות שעיצב אחת אחת, ועליהן רוטב פשוט של עגבניות, גמבות וביצה קשה מגוררת

אלברט איפראימוב | מאסטר שף | פורסם 14/08/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

350 גרם קמח לבן

כפית מלח

1 ביצה

כוס וחצי מים (או לפי הצורך)

לרוטב:

קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

3 גמבות

1 פלפל הבנרו (או לפי הטעם), קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

רבע צרור שמיר, קצוץ

חצי כוס מים

כפית רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

להגשה:

2 ביצים קשות

עלי שמיר

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים קמח ומלח ויוצרים גומה במרכז. שוברים פנימה את הביצה ומתחילים לערבב. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק יחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה.

2 רוטב: שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות ומגרדים פנימה את הבשר של הגמבות, ללא הקליפה. מוסיפים את ההבנרו, השום והשמיר.

3 מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים כשעה על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים בזמן הבישול מים.

4 מרדדים את הבצק לעובי מ"מ. חותכים אותו לרצועות ברוחב מזלג ואז למלבנים. מניחים מזלג הפוך על משטח העבודה ובעזרת שתי אצבעות מעבירים עליו את מלבני הבצק ליצירת צורת הפסטה.

5 מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה כ-12 דקות. מסננים.

6 מעבירים את הפסטה לצלחת קעורה, מגרדים מעליה ביצה קשה ומוזגים שכבה יפה מהרוטב. מפזרים מעט עלי שמיר טריים ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.