אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

קוסקוס

מתכון אותנטי למנה הטריפוליטאית המפורסמת שלא תפסיקו לקבל עליה מחמאות

סמדר ווקנין | מאסטר שף | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 599 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג סולת

חצי כוס שמן

1 כפית פלפל לבן

1 כף מלח

למרק:

גזר

קישואים

תפוחי אדמה

בצל

כרפס

לפת

כרוב

כוסברה

פטרוזיליה

שמיר

1 כפית כורכום

1 כף פפריקה אדומה

1 כפית שטוחה פלפל לבן

2 כפות מרק עוף

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר אידוי (של קוסקוס) מים בגובה חצי מגובה הסיר.

2 שופכים חצי ק"ג סולת לקערה ואליה מוסיפים בטפטוף כוס מים ויוצרים בתנועות סיבוביות גרגירים קטנים של קוסקוס. כך נוצרים התגבשויות של גרגרים לקוסקוס. שימו לב לא לשפוך את כל המים יחד אחרת נקבל בצק.

3 מאחדים את חצי הקילו הנוסף שך הסולת.

4 מערבבים לתוך הסולת חצי כוס שמן, מעט מלח ופלפל לבן ומתחילים את פעולת העברת הקוסקוס דרך רשת סינון הנקראת "קישקש" לאט לאט.

5 מניחים על סיר אידוי, יוצרים ארבע גומות עם מזלג ומכסים. נותנים לאדים להתפיח את הקוסקוס למשך כ-45 דקות.

6 בודקים אם כל הקוסקוס אחיד ומוצק, מוציאים אותו בתנועת הפיכה לתוך קערה רחבה, שופכים 3 כוסות מים ומכסים עם מגבת ונותנים לו לנוח בצד ל20 דקות.

7 לאחר 20 דקות, מעבירים את הקוסקוס שוב ברשת ה"קישקש" ומחזירים לסיר האידוי לעוד חצי שעה.

8 מכינים את מרק הירקות - מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות.

9 בסיר גדול, מטגנים עם מעט שמן קודם את הגזר. מוסיפים מים ומרתיחים. מוסיפים למים את כל הירקות תוך כדי שמירה על הרתיחה.

10 מוסיפים למרק את התבלינים ומרתיחים.