אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

עוגיות מחלב עם תאנים ומוצרלה

הן רכות, הן נימוחות, יש בהן שילוב טעמים מתוק - מלוח ממכר ולא פחות מ-3 מרכיבים מפתיעים: תבלין מחלב, גבינת מוצרלה ותאנים. קבלו את העוגיות של איציק בטשווילי ששופטי מאסטר שף התאהבו בהן

איציק בטאשווילי | מאסטר שף | פורסם 25/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

700 גרם קמח תופח

250 גרם חמאה

1 כפית מחלב

4 כפות סוכר

2 ביצים

למילוי:

5 תאנים

3 כפות סוכר

קורט מחלב

כדור מוצרלה טריה

לקישוט:

אבקת סוכר

קורט מחלב

אופן ההכנה:

1.מעבדים את הקמח, החמאה, המחלב, הסוכר והביצים במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת בצק.

2 מוציאים את הבצק ולשים אותו על משטח מקומח לקבלת גוש בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 חותכים את התאנים לקוביות קטנות ושמים במחבת יחד עם הסוכר והמחלב. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל שמצפה את התאנים. מניחים בצד לקירור.

4 חותכים את המוצרלה לקוביות בגודל אחד וחצי ס"מ ומנגבים משאריות נוזלים.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מוציאים את הבצק מהמקרר לשים אותו כדי לרכך אותו מעט. מרדדים לעלה בעובי של חצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7 על חצי מכמות העיגולים מניחים קובית תאנה, קוביית מוצרלה וקורט מלח.

8 מכסים את עיגולי הבצק בעיגולים ללא התוספות ומהדקים את השוליים.

9 אופים את העוגיות כ-12 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים את העוגיות.

10 מערבבים מעט אבקת סוכר עם קורט מחלב ומפזרים מעל העוגיות.