אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל

מיכל אנסקי התלהבה רצח מהקרקר המרוקאי של גל, שלמרבה ההפתעה והמקוריות מבוסס בכלל על פתי בר. הכבד הקצוץ וריבת הבצל הם רק בונוס (בונוס טעים למות, אבל בונוס)

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 05/08/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 258 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

חצי חבילת פתי בר בטעם קלאסי      

100 גרם חמאה

1 כפית מלח

1 כפית קימל (גרגירים)

לתערובת הכבדים:

200 גרם כבד עוף

1 בצל גדול

שמן לטיגון

1 ביצה קשה

כפית סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס

לריבת הבצל:

2 בצלים סגולים

מעט שמן

חצי כוס סוכר

חצי כפית חומץ בלסמי מצומצם

3 כפות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 הקרקר: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים לרינגים ומהדקים לשכבה של 1 ס"מ. אופים כ-25 דקות.

3 הכבדים: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון.

4 באותה מחבת מטגנים את הכבדים עד שהם מוכנים אך לא יבשים. מוסיפים את הכבדים למעבד המזון יחד עם הביצה הקשה, הסילאן ומלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים הכל בפולסים עדינים עד שנוצרת תערובת לא אחידה מדי.

5 ריבת הבצל: חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים בסיר על אש נמוכה עד שיוצאים מהם הנוזלים. מוסיפים את הסוכר ונותנים להם להתקרמל.

6 כשהבצלים הופכים לריבה מוסיפים את הבלסמי ומעט מים במידת הצורך. מורידים מהאש.

7 הרכבת המנה: מסדרים על הקלתית, בתוך הרינג, שכבה מתערובת הכבדים ומעל שכבה מהריבה.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.