אוכל
צילום׃ קשת

מוגרביה

זה מה שקורה כשנותנים ללמא מ"מאסטר שף" להכין מנה מפרגיות ופתיתים. תכלס, היינו עושה לזה טובה

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 01/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

למרק:

4 כפות שמן זית

4 נתחי פרגית

2 גזרים, חתוכים לרצועות

6 בצלי שאלוט, פרוסים דק

1 בצל לבן, פרוס דק

כוס של גרגירי חומוס מושרים

מלח

חצי כפית כורכום

לפתיתים:

כוס פתיתים עגולים או מוגרבייה (קוסקוס בלאדי)

שמן זית

חמאה

כוסברה

כוס יוגורט

אופן ההכנה:

1 מרק: מטגנים בסיר בינוני את העוף יחד עם הגזר, השאלוט והבצל עד שהעוף נהיה זהוב והבצל רך, בערך 10 דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, את גרגירי החומוס, מעט מלח וחצי כפית של כורכום. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהחומוס רך, 30-40 דקות.

2 פתיתים: מטגנים את הפתיתים בכף של שמן זית וחצי כף חמאה, רק עד שהם מזהיבים.

3 שופכים לסיר הפתיתים שתי כוסות מהמרק שמתבשל בצד (אחרי שהתבשל 10 דקות לפחות). מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה עד שהפתיתים מתרככים, בערך 12 דקות.

4 יוגורט: טוחנים יוגורט עם כמה עלים של כוסברה ומלח.

5 להגשה: מגישים את הפתיתים בבצל אפוי או בקערת הגשה, יחד עם המרק ורוטב היוגורט.