אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

טאג'ין

מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: טאג'ין של בקר ודלעת מקורמלת בתיבול טוב של כורכום וכמון. מנה נהדרת שמתאימה בול לחורף שסוף סוף הגיע, אבל אם תכינו לנו בקיץ - אנחנו פשוט נדליק מזגן

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-4 בצלים, חתוכים לרבעים

2 עגבניות, קלופות וחתוכות לרבעים

1 ק"ג בשר מספר 2 או קשתות (אסאדו)

מלח

פלפל שחור

כורכום

כמון

דלעת

סוכר

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים והעגבניות בסיר לחץ. לאחר שהבצלים זהובים מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום.

2 מוסיפים מים עד חצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר שהסיר "צופר" מנמיכים את האש ומבשלים 40-60 דקות.

3 מטגנים במחבת רבעי דלעת עם מלח, פלפל וסוכר, עד קרמול.

4 מוציאים את התבשיל מהסיר ושמים בטאג'ין. מוסיפים את הדלעת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.