אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

קנלוני חציל ממולא בקבב לוקוס

חציל ודג? כן! מנה קלילה ומרעננת ברוטב כוסברה חריף שתככב כראשונה או כנשנוש מעולה ליד הדרינק של האורחים

הדר קוריאל | מאסטר שף | פורסם 02/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט בצל:

1 בצל סגול

1 בצל לבן

מיץ מלימון אחד

חצי כפית סומק

שמן זית

לקנלוני:

2 חצילים

400 גרם דג לוקוס חתוך לקוביות

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור נענע

חצי פלפל חריף

ביצה

כף פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

שום

לרוטב:

צרור כוסברה

פלפל חריף

5 שיני שום

לימון סחוט

גרידת לימון

מלח

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבצל הלבן והסגול, ממליחים ומעבירים למנוחה לחצי שעה במקרר. אחרי המנוחה שוטפים היטב, מוסיפים מיץ לימון, סומק, מלח וזילוף שמן זית.

2 מקלפים את החצילים וחותכים לפרוסות דקות. מברישים בשמן, מפזרים מלח, ומכניסים לתנור ל-12-10 דקות על 180 מעלות במצב טורבו. מוציאים לצינון.

3 קוצצים בצל סגול, פלפל חריף, נענע, פטרוזיליה וכוסברה. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל, פלפל חריף וקוביות דג לוקוס. מערבבים היטב ויוצרים קבבים קטנים ומוארכים.

4 מחממים מחבת פסים וצורבים את הקבבים 3-2 דקות מכל צד.

5 מניחים על כל אחת מפרוסות החציל מעט סלט בצל ויחידה אחת של קבב ומגלגלים.

6 טוחנים את חומרי הרוטב במוט ריסוק.

7 מגישים: מניחים מעט רוטב על צלחת ומסדרים את החצילים הממולאים, עם מעט סלט בצל בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.