אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

חלות מתוקות לשבת

אין שבת שיהוידע ממאסטר שף לא מכין את החלות המפורסמות שלו, והשגנו בשבילכם את המתכון הקבוע שלו. עכשיו נשאר רק לחשוב על הרוטב שהן הולכות לנגב בארוחת שישי

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 10/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 376 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 חלות:

קילו קמח

5 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

כ-2 כוסות מים

כף מלח

שליש כוס שמן זית

ביצה טרופה לציפוי

שומשום שחור ולבן לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר, עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת עיסה רכה ורק מעט דביקה (יתכן ולא יהיה צריך את כל כמות המים). לשים 3-4 דקות. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 4-5 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה של כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 כשהבצק תפח, מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים, עבור 4 חלות. כל חלק מחלקים לפי מספר הצמות שנרצה לקלוע לחלה ומרדדים את חלקי הבצק ל"מקלות" ארוכים. קולעים את המקלות לצמות ומניחים את החלות בצד ל-10 דקות, לתפיחה.

4 מורחים על החלות התפוחות את הביצה ומפזרים את השומשום לקישוט.

5 אופים בתנור כ-25 דקות, עד שהחלות שחומות.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.