אוכל
צילום׃ צילום מסך, מאסטר שף

מנגולד ממולא דג ופריקי

עוגת המנגולד הזו אולי נראית מסובכת להכנה, אבל לא תאמינו עד כמה פשוט להכין אותה, ועד כמה היא טעימה. מה מתחבא בפנים? פרוסות עסיסיות של דג עם תבשיל פריקי

מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 03/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.2 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למילוי:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

1 גזר חתוך לקוביות

סלרי אחד קצוץ

1 כוס פריקי

מלח

פלפל

2 כוסות מים (או ציר דגים או ירקות)

כפית בהרט

חופן נענע קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות צנוברים קלויים

1 עגבניה מקולפת וקצוצה

1 פילה לוקוס (או דג לבן אחר) חתוך לחתיכות בגודל ביס

לרוטב:

2 כפות שמן זית

4 גמבות חתוכות לקוביות

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

1 בצל קצוץ

4 עגבניות חתוכות לקוביות

2 שיני שום פרוסות

כף חומץ בן יין

כוס מים (או ציר)

להגשה:

חבילת עלי מנגולד או עלי גפן צעירים טריים

כפית מחית לימון כבוש

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומערבבים. מבשלים כדקה.

2 מוסיפים את הפריקי, המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים. מוסיפים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות.

3 מוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, הצנוברים, העגבניה והדג, מערבבים ומכבים את האש.

4 בסיר גדול מרתיחים מים וכשהם רותחים מוסיפים את עלי המנגולד. מבשלים כשתי דקות ומסננים.

5 מסדרים את עלי המנגולד בתבנית קטנה כך שיכסו כל התחתית. משאירים חצי מכמות העלים. מכסים את שכבת עלי המנגולד במילוי הדג והפריקי ומכסים בעלי המנגולד הנותרים.

6 מאדים את "עוגת" המנגולד בסיר אידוי כ-10 דקות.

7 בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הגמבות, הפלפל החריף, הבצל, העגבניות והשום. מטגנים כ-2-3 דקות. מוספים את החומץ והמים ומערבבים.

8 מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים היטב. מסננים את המחית שהתקבלה לקבלת רוטב חלק.

9 יוצקים את הרוטב לקערה, מניחים מעליו את עוגת המנגולד המאודה ומעליה מניחים את כפית הלימונים הכבושים.