אוכל
תמונת AVI׃ mako

משמן - מופלטת עלים מרוקאית

מופלטה מרוקאית עשויה מעלי בצק דקיקים, בטעם ובמרקם שאי אפשר להתחרות בהם

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 11/03/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח רגיל

2 כוסות קמח דורום

כף שמרים יבשים

חצי כפית מלח גס

3 כפות שמן

3 כוסות מים פושרים, או פחות (כמה שהבצק "לוקח")

מעט שמן, למריחה

קמח דורום, לזרייה

חמאה מזוקקת, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים, המלח, השמן והמים ולשים טוב טוב, עד שמתקבל בצק חלק.

2 מורחים את פני הבצק בשמן ומניחים בצד לחצי שעה.

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 200 גרם כל אחד, מסדרים בתבנית ומורחים שוב בשמן. מניחים למנוחה של שעה וחצי-שעתיים.

4 משטחים כל כדור דק דק, כמו מופלטה. מפזרים קמח דורום בעדינות ומתחילים לקפל מלמעלה ומלמטה לכיוון האמצע, ליצירת מלבן. בהמשך מקפלים את שני הקצוות (ימין ושמאל) לכיוון האמצע כך שנוצר ריבוע. משטחים את הריבוע לעובי 3-4 ס"מ, ואורך ורוחב של 25 ס"מ.

5 מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת. פותחים את ריבוע הבצק על משטח עבודה ומעבירים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.

הכנתם? ספורו לנו איך יצא!

 >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה