אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

לחמה-בעג'ון (פידה)

המנה של משה קרבלניק אומנם יצאה פחות טורקית ויותר ישראלית, לדעת השופטים - אבל הם עדיין עפו עליה, ואנחנו עדיין נעשינו רעבים בטירוף רק מלשמוע את קולות הפיצוח של הבצק

משה קרבלניק | מאסטר שף | פורסם 30/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למלית (6-7 מאפים גדולים):

1 קילוגרם בשר בקר טחון

2 חצילים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור נענע

1 כף שטוחה מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

2-3 כפות צנוברים

לבצק:

1 קילוגרם קמח

10 גרם סוכר

15 גרם מלח

15 גרם שמן זית (לא חובה)

20 גרם שמרים טריים או 8 גרם יבשים

700 גרם מים

לסלט:

2 בצלים

צרור קטן של פטרוזיליה

צרור קטן של כוסברה

כפית סומאק

3 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

מלח לפי הטעם

להגשה:

3-4 עגבניות

מעט שמן זית

מעט טחינה (לא חובה)

אופן ההכנה:

למלית:

1 קולים את החצילים על להבת גז גלויה, קולפים בעודם חמים ומסננים נוזלים.

2 מעבירים את בשר החצילים למכל מעבד מזון יחד עם כל עשבי התיבול והתבלינים. קוצצים את התערובת בפולסים רק עד שנוצרת מחית גסה ולא יותר. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.

3 מוסיפים את הבשר הטחון והצנוברים לקערה ומערבבים עם הידיים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

4 משטחים את התערובת בתבנית תנור על גבי נייר אפייה בצורה אחידה ככל האפשר ואופים 5 דקות, רק עד שפני הבשר משנים את צבעם. מוציאים ומעבירים את תערובת הבשר למסננת. מקררים.

הבצק:

1 מחממים אבן שמוט בתנור בחום מקסימלי של 240-300 מעלות, לפחות שעה.

2 מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה לאיחוד. אמור להתקבל בצק דליל, דביק ולא ממש אחיד. מכסים בניילון ומניחים לחצי שעה.

3 לוקחים קצה אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומפילים על הבצק. חוזרים על הפעולה הזו מארבעת הכיוונים. מכסים שוב בניילון ומניחים לעוד חצי שעה.

4 לוקחים שוב קצה אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומפילים על הבצק. חוזרים על הפעולה הזו מארבעת הכיוונים. בשלב זה הבצק צריך להרגיש תפוח, פחות דביק ויותר חלק. מכסים בניילון ומניחים ל-15-30 דקות נוספות.

5 חותכים את הבצק לחתיכות של 250 גרם ומכדררים לעיגולים חלקים.

6 מכסים כל עיגול בקמח מכל צדדיו, מכסים במגבת או בניילון ומניחים לכמה דקות.

7 מרדדים את עיגולי הבצק לאליפסה באורך 25-30 ס"מ ורוחב 10-12 ס"מ. מעבירים אם הבצק המרודד לנייר אפייה שמתאים לגודל אבן השמוט.

8 מפוררים את מלית הבשר אם היא מגובשת ומפזרים בצורה אחידה ונדיבה על הבצק. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל הצדדים.

9 מקפלים את השוליים, שנותרו ריקים, מאחד הצדדים הארוכים של האליפסה על פני מלית הבשר. בעצם מכסים חלקית את הבשר. באותה צורה מקפלים את השוליים מהצד השני הארוך של האליפסה. בסוף התהליך אמור להתקבל מאפה דמוי סירה עם בשר באמצע. מניחים לכמה דקות.

10 מעבירים את נייר האפייה עם המאפה עליו לאבן השמוט, ואופים כמה דקות להשחמת הבצק.

11 מוציאים ומעבירים מיד לרשת, כדי למנוע מאדים להרטיב את תחתית המאפה.

הסלט:

1 קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות.

2 קוצצים את עשבי התיבול.

3 מערבבים אל כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

ההגשה:

1 מניחים את המאפה החם בכלי ההגשה.

2 קוצצים את העגבניות לקוביות ומערבבים עם מעט שמן זית ומלח. מפזרים על המאפה.

3 מניחים את הסלט בערימה לצד המאפה (אפשר לזלף טחינה).

4 מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.