אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חומוס ביתי עם בשר

במקום לקנות חומוס מוכן, תראו כמה קל להכין חומוס לבד. ואם זה לא מספיק, יש גם תוספות מושלמות של בשר טחון מתובל וגרגירי חומוס מבושלים ורכים

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 05/03/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לחומוס:

כוס גרגירי חומוס גדול יבש (לא ענק)

כוס טחינה גולמית

מלח

חצי כפית כמון טחון

ארבע שיני שום

חצי כפית סודה לשתייה

מים קרים

לגרגירים:

חצי כוס גרגירי חומוס גדול יבש

רבע כפית זרעי כמון

רבע כפית גרגירי כוסברה

קורט פפריקה

קורט גארם מסאלה

ארבע שיני שום קצוצות

שורש ג'ינג'ר בינוני קצוץ

לבשר:

2 כפות שמן זית

300 גרם בשר טחון או בשר מספר חמש קצוץ דק

2 בצל סגול קצוץ

מלח

כפית גארם מסאלה

חצי כפית כמון

להגשה:

חופן כוסברה קצוצה

שמן זית

פלפל חריך קצוץ

קורט כמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את החומוס: משרים את החומוס במים ל-8 שעות לפחות.

2 מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את גרגירי החומוס המושרים עם מלח והסודה לשתיה עד שהם רכים לגמרי, ללא מכסה. שומרים מעט ממי הבישול

3 מעבירים את הגרגרים הרכים למעבד מזון וטוחנים עם הטחינה, השום, המלח, הכמון. מוסיפים תערובת של מים קרים ומי הבישול של החומוס עד לקבלת מרקם של קרם מעט דליל. החומוס מתקשה מעט כשהוא מתקרר.

4 מכינים את הגרגרים: משרים את גרגירי החומוס ל-8 שעות לפחות.

5 מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את החומוס עד שהוא רך, אבל לא רך מדי. 

6 מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הכמון והכוסברה. אחרי דקה מוסיפים את הפפריקה והגארם מסאלה. אחרי דקה מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים כ-5 דקות.

7 מכינים את תערובת הבשר: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצק הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, הכמון, המלח והגראם מסאלה ומטגנים עד שהבשר מוכן.

8 מגישים את החומוס עם הגרגירים והבשר מעליו ומקשטים עם שמן זית, כמון ופלפל חריף.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.