אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פודינג אורז ברוטב קרמל

פודינג אורז הוא אחד הקינוחים החביבים עלינו, ומשום מה לא זוכה למספיק הערצה. המתכון הזה חוגג אותו כמו שצריך עם קרם קוקוס, ג'ינג'ר, קינמון ורוטב קרמל משגע מעל

ג'ואנה יעיש שומן | מאסטר שף | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאורז:

חצי כוס אורז עגול

כוס חלב

כוס מים

קורט קינמון טחון

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, מגורר

כפית סוכר

1/4 כוס קרם קוקוס (אפשר יותר או פחות לפי העדפה)

לרוטב קרמל:

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול

מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז עם החלב והמים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות. מערבבים מדי פעם. לקראת הסוף, כשהאורז כמעט רך לחלוטין, מוסיפים את הג'ינג'ר, הקינמון והסוכר.

2 מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים עד שהאורז רך לחלוטין ומתקבל מרקם סמיך וקרמי. ניתן להוסיף עוד קרם קוקוס לפי העדפה.

3 במקביל מכינים את הקרמל: ממיסים את הסוכר בזהירות במחבת מעל להבה בינונית, עד שהופך לנוזלי.

4 מוסיפים את החמאה, וכשהיא נמסה מוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ובוחשים עד שהסוכר נמס מחדש ומתקבל רוטב אחיד. מוסיפים מלח ים גס ומערבבים מעל להבה גבוהה, עד שהרוטב מקבל צבע חום ומקורמל.

5 מוסיפים את רוטב הקרמל לאורז ואוכלים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים