אוכל
צילום׃ מאסטר שף, קשת

עוף ממולא חגיגי עם טנזיה

מתכננים ארוחה חגיגית? העוף הממולא הזה, כולו ללא עצמות, שמוגש עם טנזיה מרוקאית של פירות יבשים, הוא בדיוק המנה העיקרית שאתם צריכים, והתוספת כבר בפנים

עליזה אבוקסיס | מאסטר שף | פורסם 02/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לעוף:

1 עוף מפורק מעצמות

250 גר' בשר בקר טחון

שלושת רבעי כוס צנוברים קלויים

חצי כוס שקדים מולבנים, מאורכים, קלויים (אפשר לקלות במחבת על האש)

2 ביצים

חצי גזר חתוך לקוביות קטנות (לקישוט)

חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות (לקישוט)

מספר עלי פטרוזיליה

כפית תבלין קציצות ראס אל חנות

כף פלפל שחור טחון

כוס קוסקוס מוכן (אפשר קנוי ולהכין לפי מתכון הרשום)

לציפוי העוף:

3 כפות דבש

3 כפות סילאן

2 כפות פלפל שחור גרוס

לטנזיה:

200 גרם שזיפים יבשים מגולענים

200 גרם צימוקים

200 גרם משמשים

3 כוסות סוכר

רבע כוס מים

כף לימון

200 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את העוף ומניחים במסננת עד אשר כל הנוזלים יורדים.

2 קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה.

3 מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שכל נוזלי הבשר מתאדים.

4 מוסיפים פטרוזליה, ראס אל חנות ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש נותנים לבשר להתקרר.

5 לאחר שתערובת הבשר קרה מוסיפים את הקוסקוס, הצנוברים, השקדים והביצים ומערבבים היטב.

6.  ממלאים את העוף בתערובת המילוי.

7 עוטפים את העוף בניילון נצמד מכל הצדדים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים 20 דקות עד שהעוף מחליף צבע ללבן.

8 מחממים תנור ל-160 מעלות.

9 מוציאים את העוף מהמים ומניחים בתבנית תנור.

10 מערבבים את הסילאן, הדבש והפלפל השחור ומורחים על העוף מכל הכיוונים. אופים בתנור במשך חצי שעה-שלושת רבעי שעה, עד להשחמת העוף.

11 מכינים את הטנזיה: שוטפים היטב את הפירות היבשים, משרים  במים ל-10 דקות ומסננים את הנוזלים.

12 מבשלים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן. כאשר הנוזל מבעבע והסוכר נמס, מוסיפים את הפירות היבשים, ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהם נעשים דביקים וכל התערובת מקבלת צבע דבש.

13 מגישים את העוף עם תערובת הטנזיה מסביבו.