אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

קבב דג עם סלט משוואיה ורוטב יוגורט-שום צלוי

שלוש קומות שיש בהן הכל: רוטב קרמי של שום צלוי, סלט על גבול האל דנטה של ירקות קלויים, והכוכבות - קציצות דג עם הרבה עשבי תיבול וקצת גרידת לימון. מנת האודישן של יותם ארונוביץ

יותם ארונוביץ | מאסטר שף | פורסם 12/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקבב:

חצי ק"ג דג (אני מעדיף בורי, אפשר גם לוקוס), מפולט, ללא עור ועצמות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (רק החלק הירוק)

2 כפות צנוברים, קלויים

קליפת מגוררת מחצי לימון

כפית סומאק

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

לסלט משוואיה:

פלפל אדום

2 בצלים לבנים קטנים

חציל

פלפל חריף ירוק

5 עגבניות בשלות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

לרוטב יוגורט ושום צלוי:

ראש שום

2 גביעי יוגורט עיזים

כפית מיונז

מעט מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הקבב: קוצצים את הדג בסכין, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בידיים עד שמופרש חלבון והמסה מתחילה להיקשר. מעבירים למקרר למנוחה של שעה.

2 הסלט: צולים את הירקות עד לריכוך (אפשר בגריל, אפשר בתנור ואפשר על אש גלויה). שימו לב שלכל ירק יש את הזמן שלו. מקלפים.

3 קוצצים את הירקות בסכין, מוסיפים קצת שמן זית, מלח ופלפל וטועמים. מתקנים תיבול.

4 הרוטב: עוטפים את ראש השום בנייר כסף וצולים בתנור או על גריל עד שהוא מתרכך.

5 מערבבים היטב את היוגורט, שיני השום הצלויות (ללא הקליפה), המיונז, מיץ הלימון והמלח, עד לקבלת תערובת כמה שיותר חלקה.

6 יוצרים קבבים מהתערובת וצורבים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהקבבים מוכנים, כלומר רכים למגע אבל לא רכים מדי. נזהרים לא לייבש.

7 הרכבת המנה: שמים בצלחת עמוקה כף מהרוטב, עליה כף משוואיה ולבסוף שתי קציצות דג. ניתן לפזר קצת עשבי תיבול קצוצים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.